Genieten bij de start in Essen

Genieten bij de start in Essen

Styby is vandaag twaalfde geworden in de vierde etappe van de Eneco Tour. Die bracht de renners van zijn woonplaats Essen naar het Nederlandse Vlijmen. De etappe eindigde op een sprint en daarin toonde André Greipel zich de snelste.

“Het was vandaag echt een mooie start in Essen”, blikt Zdenek terug. “Er waren zo veel supporters, ongelofelijk! Ik wist niet dat er hier zo veel mensen woonden. Ik heb enorm genoten. Het was ook heel leuk om iedereen terug te zien. Iets om niet snel te vergeten.”

En de etappe zelf? “Die was best relax. Alleen de finale was een beetje gek. Het was er eigenlijk helemaal over. Waar ze ons allemaal sturen… Opnieuw smalle wegen en veel bochten. Ik snap niet dat er hier geen speciale regel voor bestaat.”

“Ik besef ook wel dat het voor de organisatie moeilijk is, maar ik denk dat er eerst veel meer valpartijen moeten gebeuren. Het is een wonder dat er vandaag maar één val was in de slotfase”, aldus Styby, die daags voor de individuele tijdrit vierde staat in het klassement op zes seconden van Lars Boom.
By on 15/08/2013