Snelle etappe

Snelle etappe

De renners in de Ronde van Spanje zijn inmiddels al aan de dertiende etappe toe geweest. Zdenek liet weten dat het er nog steeds hard aan toe gaat. "Het ging ongelofelijk snel. Iedereen, en wij bij Omega Pharma-Quick Step dus ook, probeerden mee te zijn in de vroege vlucht."

Een etappe over 172 kilometer bracht de renners van Santiago de Compostela naar Ferrol. "Het was oorlog van bij de start. Iedereen probeerde mee te zijn, maar het was slechts zeven renners gegeven. Die reden drie of vier minuten weg. Daarna begon Argos-Shimano enorm hard te jagen."

John Degenkolb rook een vijfde ritzege, maar speelde al zijn mannetjes kwijt in de achtervolging. "Ik en wellicht ook vele andere renners zaten de hele tijd à bloc te rijden. Respect voor die mannen van Argos voor het tempo die zij ontwikkelden."

De wind maakte het de renners bovendien niet makkelijk. Toen Argos-Shimano haar pijlen had verschoten, hadden weinige ploegen dan ook geen zin om de laatste kloof te dichten. "Vergeet ook niet dat het de hele dag op en af ging. In totaal goed voor 2.400 hoogtemeters."

Maar ook de komende dagen zal het heel lastig worden. "Ik weet het. Er volgen nu drie zware bergritten. Ik zal afzien", beseft onze kampioen, die ondertussen ook al zeker is van een selectie voor het WK in Valkenburg eind september.
By on 31/08/2012