Zkusil jsem to v kopci s Contadorem

Zkusil jsem to v kopci s Contadorem

V 6. etapě Vuelty zkoušel Štyby, jak je na tom v kopcích s těmi nejlepšími. A konfrontace s Rodriguezem nebo Contadorem vùbec nedopadla špatně.
„Na kopec třetí kategorie nějakých deset kilákù před cílem jsem vyjel s těmi nejlepšími a do cílového stoupání jsem najel za Froomem, Rodriguezem, Contadorem a Valverdem. Chtěl jsem to dnes zkusit jako takový test, zajímalo mě, kam s nimi budu schopen vyjet,“ řekl Štyby.
„Odpadl jsem kilák a pùl před cílem a ještě mi dali přes minutu a pùl. Jsou to top vrchaři, každý z nich má asi o deset kilo míò než já... Pro mě to bylo úplně poprvé, co jsem s nimi někam vyjel. Je krásné vidět a slyšet ty fanoušky, když tam člověk jede s těmi nejlepšími,“ popsal.
„Věřím, že mě i tohle mùže někam posunout. Nechci si vystoupit někde na začátku kopce, to není mùj styl. Vím, že ještě nemám sílu vydržet v kopcích s nejlepšími, ale do budoucna se mi to mùže hodit. Takhle jsem to testoval i v cyklokrosu. Na začátku jsem byl se špičkou schopen jet 50 minut a trvalo dva roky, než jsem byl schopen vyhrát. Teï si to chci zkusit i na silnici,“ dodal Zdeněk po etapě, ve které skončil na 36. místě.





By on 23/08/2012