V horku vypijeme osm až deset litrù

V horku vypijeme osm až deset litrù

Cyklisté si ve vedru na Vueltě užijí své. „Èlověk vypije o hodně víc, v prùměru dva litry tekutin za hodinu. Takže celkem to udělá osm až deset litrù na etapu,“ řekl Štyby po středeční páté etapě, kterou ve spurtu vyhrál Němec Degenkolb a Zdeněk obsadil sedmnácté místo jako nejlepší z cyklistù týmu Omega Pharma-Quick Step.
„Pití je hrozně dùležité, musí se kombinovat voda a ionáky. Na chu dostáváme i maličkou plechovku coly. Už se nám trochu ochladilo, bylo jen 39 stupòù,“ prozradil s úsměvem po etapě, v níž Štyby a spol. chtěli rozjet spurt pro Steegmanse. „Posledních dvacet kilometrù jsme jeli vpředu, ale dva kilometry před cílem se ten náš vláček trochu rozmlátil. Nějak jsme se tam ztratili a vpředu jsem zùstal jen já,“ popsal.
Tým má na Vueltě k dispozici i dva kuchaře. „Mají tady kamión s pojízdnou kuchyní a je výhoda, že vždycky dostaneme na večeři to, co přesně chceme. Připraví to v téhle kuchyni a jídlo nám pak přinesou v hotelu ke stolu,“ nechal nahlédnout pod pokličku. „Vaří nám super a mùžeme hlavně jíst v hodinu, kdy chceme. Tady ve Španělsku se běžně jí v deset nebo jedenáct večer, což je dost pozdě. A navíc máme záruky, že dostaneme všechno čerstvé: ryby, maso, ovoce a nedají nám třeba rozvařené těstoviny.“





By on 23/08/2012