Perný den. Byl jsem vyždímaný

Perný den. Byl jsem vyždímaný

Během čtvrté etapy závodu Kolem Švýcarska jel Zdeněk v úniku, ale do konce nevydržel. Etapu vyhrál ve spurtu fenomén hromadných dojezdù Sagan.
„Byl to fakt perný den. V tom úniku byli silní závodníci jako Albasini, Monfort, Roy, Kroon a několik dalších. Ale za prvních 50 kilometrù jsme nenajeli víc než 50 vteřin. Po 60 kilometrech jsem měl prùměr 380 wattù a to jen s jedním sjezdem! Bylo to náročný den ve špatném počasí. Hodně pršelo a bylo chladno. A v tom nejhorším počasí jsme šli do finále,“ líčil Zdeněk.
„Stoupání třetí kategorie jsem ještě přežil v pohodě, ale pak bylo několik opravdu tvrdých stoupání kolem dvaceti procent. Tam jsem měl pár těžkostí. Visel jsem tam jako na gumě. Chvíli mě odpárali, pak jsem se vrátil. A znovu a znovu. Na posledním kopci jsem odpadl, ale dorazil jsem si to ve sjezdu. V závěru jsem chtěl co nejlíp zaspurtovat. Měl jsem skvělou pozici, vyvezl jsem se za Rojasem, Saganem a Albasinim, ale když se začalo sprintovat, neměl jsem už žádnou sílu,“ řekl Štyby, který si sáhl na samé dno. „Už je to dost dlouho, co jsem naposledy takhle trpěl a přijel do cíle takhle vyždímaný,“ dodal.





By on 12/06/2012