Meteen aan het werk in de Ronde van België

Meteen aan het werk in de Ronde van België

De Ronde van België is op gang geschoten. Zdenek moest in de eerste etappe meteen aan de bak in dienst van de ploeg en eindigde in de buik van het peloton. De overwinning ging naar de Duitser André Greipel, die de snelste was in een sprint.

Een vlakke etappe over 162 kilometer bracht de renners van Mechelen naar Buggenhout. Een groep van acht kleurde het wedstrijdverhaal, maar werd onder aanvoering van Styby en zijn ploegmaats bij Omega Pharma-Quick Step in de finale weer gegrepen.

"Vooral het werk van Iljo Keisse en Matteo Trentin", vertelt Zdenek na afloop. "Naar het einde toe nam ik samen met Niki Terpstra over. We probeerden onze sprinters vooraan te houden, maar dat lukte helaas niet. Morgen proberen we het gewoon opnieuw."

De gemiste kans van de ploeg was trouwens niet het enige waar Zdenek mee zat. "Ik zit een beetje in met Roman Kreuziger. Hij kende vandaag een slechte dag in de Giro en verliest daardoor misschien een podiumplaats. Heel jammer, maar een slechte dag kan je overkomen."

"Ik weet dat Roman heel hard getraind heeft voor de Giro en hoop dat hij zich een van de komende dagen nog eens kan laten zien. Ik wens hem het beste en hoop dat hij de criticasters, vooral uit Tsjechische hoek, de mond kan snoeren. Ze zouden moeten weten waarover ze spreken!"
By on 23/05/2012