Vítěz!!!

Vítěz!!!

Štyby dnes na Dunkerque předvedl fantazii. Ve čtvrté etapě nedal nikomu šanci, po nástupu v závěru ji vyhrál a celkově už je druhý! Nebýt toho, že v neděli slavili triumf jezdci z úniku, tak už stál na nejvyšším stupni i v celkovém pořadí. Na vedoucího Francouze Engoulventa ztrácí 43 vteřin.
„Jsem strašně šastný za tohle vítězství. Nebyla to jednoduchá etapa, ale dnes ráno jsem si věřil, že bych mohl předvést něco dobrého. Je to pro mě nejdùležitější vítězství. Dokázal jsem si, že jsem schopen vyhrávat i na silnici,“ jásal Štyby.
„Spousta lidí říkala, že na silnici tak úspěšný nebudu, ale já jim ukázal, že je to v mých silách. Když jsem si vybral silnici, poslouchal jsem jen své srdce a vím, že jsem udělal správné rozhodnutí. Když jsem projížděl cílem, nemohl jsem uvěřit tomu, že jsem královskou etapu vyhrál. Myslel jsem si, že je možná ještě někdo přede mnou. Musel jsem se zeptat, jestli jsem opravdu vyhrál, a když mi řekli, že ano, byl jsem radostí bez sebe. Byla to jedna z nejlepších chvil mého života,“ prozradil Zdeněk.
K ataku zavelel 3 km před cílem a ve stoupání na kostkách urval všechny. „Vsadil jsem vše na jednu kartu. Rozhodl jsem se jet sám a dělal jsem vše pro to, abych udržel tempo do cíle. Když jsem se ohlédl a viděl jsem, že mám náskok, zkusil jsem ještě zrychlit. Je to neskutečné vítězství.“ Za Štybym přijel dnes do cíle na druhém místě se ztrátou 10 vteřin Kolumbijec Betancur, třetí byl Francouz Voeckler.





By on 07/05/2012