"Ik wil een zesde Tsjechische titel"

Om twaalf uur zal er zondag in Unicov gevochten worden om de nationale titel in het veld. Onze man kan er voor de zesde keer kampioen worden van zijn land. "Ik zou er echt mee inzitten mocht het niet lukken. Maar als er iemand beter is, moet ik me daar bij neerleggen."

Ben je er klaar voor, Zdenek?

Ja. Hoewel ik niet uit een rustperiode kom. Ik ben maandag en woensdag nog goed gaan trainen. Ik start dus niet met de meest frisse benen. Toch is het kampioenschap voor mij heel belangrijk, al is er die ene wedstrijd eind januari die er voor mij nog een paar trappen bovenuit steekt.

Wanneer vertrek je naar Unicov zelf?

Ik ben gisteren samen met Ine naar Tsjechië vertrokken. We zijn in Praag uitgenodigd op het feest van Bessel Kok, mede-eigenaar van mijn ploeg, om er zijn 70e verjaardag te vieren. Zaterdag zullen we naar Unicov rijden, 250 kilometer verderop, om er in de namiddag het parcours te verkennen.

Heb je daar weleens gereden?

Ik heb al in Unicov gekoerst, maar daar hou ik geen goede herinneringen aan over. Enkele jaren geleden was het hier een wedstrijd voor de Tsjechische Cup. Ik viel, had technische problemen en won dus niet. Ik hoop maar dat het zondag een stuk beter gaat.

Radomir Simunek senior is recordhouder met zeven titels.

’t Is voor mij een grote motivatie om naast hem te komen staan. Ik heb nu vijf titels en dat zijn er net zo veel als mijn Tsjechische coach Vojta Cervinek. Maar ik denk niet aan nummer zeven. Een zesde is nu het absolute doel. Ik wil alleen goud. Ik hecht veel belang aan die trui.

Wie zijn je grootste concurrenten?

Martin Zlamalik. Die was de voorbije crossen heel goed. En Radomir Simunek junior natuurlijk. Die is altijd goed op het kampioenschap. Voor de rest is het uitkijken. Als er veel modder ligt, kan Dlasky (Petr Dlask dus, red.) misschien wel verrassen. Maar ik zal vooral teleurgesteld zijn als ik zelf niet win.

Kijk je uit naar je Tsjechische fanclub?

Zeker weten! Ik moet hun stemmen goed kunnen horen tijdens de wedstrijd! Dat geeft me veel power.

Afspraak: zondag 12 uur in Unicov. En wie daar niet geraakt: afspraak om iets na 13 uur op de website van Zdenek!

GO STYBY GO!
By on 06/01/2012