Štyby chce šestý titul, spoléhá i na svùj fan club

Štyby chce šestý titul, spoléhá i na svùj fan club

V neděli v poledne bude Zdeněk bojovat v Uničově o svùj šestý titul z krosového mistrovství republiky. „Určitě je to pro mě dùležité a chci vyhrát. Pokud se mi to nepovede, budu zklamaný. Ale jestli někdo bude silnější a porazí mě férovou cestou, pak to budu muset vzít,“ prohlásil Štyby.

Pokud získáš šestý titul, osamostatníš se v historických tabulkách na druhém místě za Radomírem Šimùnkem starším, který vyhrál sedmkrát. Je to lákadlo?
Určitě. Teï mám stejně titulù jako mùj český trenér Vojta (Èervínek) a docela rád bych ho překonal. Snad to klapne, ale jednoduché ti určitě nebude.

Koho považuješ za největší soupeře?
Poslední závody jel dobře Zlámalík, ale měl hodně startù na přelomu roku a uvidíme, jak se to na něm projeví. No a pak samozřejmě Šimùnka, protože ten se na mistrák vždycky dobře nachystá. Je mi jasné, že to nebudu mít jednoduchý. A pokud se bude hodně běhat, což se dá očekávat, tak nás mùže klidně překvapit Dlasky.

Kdy jsi jel v Uničově naposledy?
Bylo to na českém poháru někdy před čtyřmi lety. Ale moc dobré vzpomínky na to nemám. Upadl jsem, svlíknul jsem galusku a nevyhrál jsem. Nebyl to dobrý závod a teï bych si to rád vynahradil.

Stihl sis v tomto týdnu v rámci možností po náročné sérii odpočinout?
Moc jsem neorážel, makal jsem dost tvrdě a jdu do toho z plného tréninku. Teï mě čeká mistrovství republiky, ale v hlavě mám stejně jen jeden závod na konci ledna a tomu podřizuju vše.

Kdy dorazíš do Uničova?
V pátek večer jsme s Ine pozváni na oslavu sedmdesátin spolumajitele našeho týmu Bessela Koka. Přespíme v Praze a v sobotu ráno vyrážíme do Uničova. Odpoledne už budu trénovat na trati.

Věříš, že ti pomùže přítomnost členù tvého českého fan clubu?
Spoléhám na ně. Už jsem je nějakou dobu neviděl a doufám, že mě pořádně vyburcujou.





By on 05/01/2012