Štyby je zpátky! Skvělý výkon v Zolderu

Štyby je zpátky! Skvělý výkon v Zolderu

Jméno Štybyho musí znovu nahánět strach všem soupeřùm. Ukázal to dnes na svěáku v Zolderu, kde zlomil výsledkové nezdary a do posledního metru bojoval o vítězství. Nakonec mu chybělo pár centimetrù. Na pásce se přes něj dostal ve spurtu Kevin Pauwels.
Gesto Zdeòka hned v cíli hovořilo za vše, vzteky seknul rukou do řídítek. Takhle prohraný spurt bolí každého cyklistu. „Byl jsem naštvaný, že to nevyšlo, když už jsem byl k vítězství takhle blízko. Myslel jsem si, že je mezi námi trochu větší díra. Byl to hrozně dlouhý a těžký sprint. Nastoupil jsem hned na začátku cílové rovinky a mrzí mě, jak to dopadlo. Ale Kevin je fakt dobrý spurtér a je těžké ho udolat,,“ řekl Zdeněk.
„Na druhou stranu jsem opravdu moc spokojený, že jsem byl zase schopen bojovat o prvenství. Nečekal jsem to, jen jsem doufal. A to vítězství třeba vyjde už pozítří v Loenhoutu,“ uvedl Štyby, který byl dnes nejsilnější ze všech. Sám si sjížděl Nyse s Pauwelsem a ukázal, že je zase ve své skvělé formě.
Výsledky: 1. Kevin Pauwels (Belg.) 1:03:44, 2. Zdeněk Štybar (ÈR) stejný čas, 3. Sven Nys +20, 4. Klaas Vantornout +32, 5. Tom Meeusen +35, 6. Bart Wellens (vš. Belg.) +38, 7. Lars Boom (Niz.) +48, 8. Niels Albert (Belg.) +56.
Stav Světového poháru po 6 závodech: 1. Pauwels 440 b., 2. Nys 430, 3. Štybar 375.





By on 26/12/2011