Šesté místo ve Sportovci roku ÈR

Šesté místo ve Sportovci roku ÈR

Zdeněk skončil šestý v anketě Sportovec roku 2011, kterou pořádal Klub sportovních novinářù Èeské republiky. Korunu pro krále sportovcù získala tenistka Petra Kvitová, vítězka Turnaje mistryò a Wimbledonu.
Za Kvitovou skončil biker Jaroslav Kulhavý, který měl fenomenální sezónu a vyhrál prakticky vše, co se dalo. Třetí byla rychlobruslařka Martina Sáblíková.
„Chci poděkovat všem za hlasy, které mě dostaly až na to šesté místo,“ řekl náš mistr světa, který v lednu v St. Wendelu obhájil titul. „Jsem opravdu poctěn, že jsem se dostal do této elitní společnosti, protože to byl z pohledu českého sportu hodně úspěšný rok plný skvělých výsledkù. Doufám, že příští rok to bude ještě lepší a na olympiádě získáme nějaké medaile,“ řekl Štyby.
Slavnostního vyhlášení se nemohl osobně zúčastnit, cenu za něj přebíral táta. „Mrzí mě to, ale zrovna v tuhle chvíli mám nejhektičtější období celé krosové sezóny. Dlouhým estováním bych riskoval ztrátu energie a já musím být před vánočním turné v co nejlepší kondici,“ dodal Zdeněk.





By on 22/12/2011