Mallorca, Calpe a trénink s Leipheimerem

Mallorca, Calpe a trénink s Leipheimerem

Zdeněk má za sebou náročné dva týdny. Zvládl individuální trénink na Mallorce, prezentaci nového dresu týmu Omega Pharma-Quick Step a od úterka úvodní soustředění své stáje ve španělském Calpe, kde se před pár dny chystal i jeho kamarád Roman Kreuziger s Astanou.
„Po prezentaci v Belgii, které se zúčastnili všichni závodníci a sponzoři, měli kluci team building, ale já jsem odletěl zpátky na Mallorku, abych se vrátil k tréninku. Byl jsem opatrný, abych něco nepřehnal, všechny detaily jsem konzultoval s mým trenérem Peterem Hespelem. Dělali jsme vše pro to, abych se dostal zpátky do formy. Doufám, že jsme našli správnou rovnováhu a moje výkonnost pùjde nahoru s každým dalším závodem,“ řekl Štyby.
Nečeká hned zázraky. „Doufám, že zase budu mít z každého závodu dobrý pocit. Protože o moc horší už to být nemohlo...“
Na Mallorce měl k tréninku velmi dobrou společnost. „Párkrát jsem jel s tátou Romana Kreuzigera, Jirkou Ježkem nebo Terezou Huříkovou, což bylo dobré pro mou motivaci. Měli jsme krásné počasí a trénink v teple určitě splnil účel.“
Od úterka je Zdeněk s týmem ve španělském Calpe. „Třeba ve středu jsem měl trénink s Leipheimerem, Velitsem, Grabschem, De Weertem, Cataldem a Chavanelem. Jeli jsme čtyři hodiny s několika kopci a bylo to parádní. Jestliže jsem měl někdy představy o profesionální silniční cyklistice, tak teï konečně poznávám, jak to funguje v praxi. Všichni pracují s obrovskou profesionalitou. Jsem skutečně šastný za tyhle zkušenosti,“ uvedl Zdeněk.
Program je nabitý, v pátek se vrací do Belgie. V sobotu má GvA v Essenu a v neděli svěák v Namuru. „Doufám, že zajedu slušné závody a zase to budu já jako za starých dobrých časù. Motivace je obrovská, morálka ještě vyšší a forma? Ještě mě čeká měsíc a pùl práce...“





By on 15/12/2011