Ritme te kort in Ruddervoorde

Ritme te kort in Ruddervoorde

De eerste wedstrijd om de Superprestige is gewonnen door Niels Albert. Het is al de tweede seizoenszege voor de Belgische kampioen. Styby kende een goede start, maar kon die niet omzetten naar een plaats op het podium. Onze wereldkampioen eindigde als zesde.

"Ik wist van bij de start dat ik het niet zou redden. Ik raakte nooit in een goed ritme en maakte ook enorm veel fouten", klonk het na afloop. Terecht. Onze Tsjech kreeg na de eerste ronde zomaar een voorsprong cadeau, maar kon daar nooit van profiteren.

De tegenstand pruttelde tegen met schuivers en materiaalpech waardoor Styby even alleen aan de leiding reed. Bart Aernouts nam over na een fietswissel van de tegenstand om er alleen vandoor te gaan. Een alerte Albert liet echter niet begaan en reed de kloof na een kleine ronde weer dicht.

Styby deed niet onder voor de concurrentie en ging in het spoor van Albert onderuit. "Daarna passeerden Sven Nys, Klaas Vantornout en ook Bart Wellens nog. Ach, ik zit er niet mee in. Ik stond een week aan de kant door die blessure en trainde dan hard in Mallorca. Zesde worden valt dus nog goed mee."

Albert bleef wel recht en reed op twee ronden van het einde nog weg van Aernouts. Daardoor neemt hij uiteraard ook de leiding in de Superprestige. Zdenek volgt op vijf punten. "Niks verloren, hé. Ik kijk nu uit naar de wedstrijd in Ardooie van donderdag waarna ik naar Tsjechië trek voor de wereldbeker."

Photo Š Tim De Waele
By on 09/10/2011