Parádní vstup do sezóny a atmosféra jako na svěáku

Parádní vstup do sezóny a atmosféra jako na svěáku

Štyby ovládl famózním zpùsobem svùj první závod cyklokrosové sezóny. A měl o to větší radost, že to byl jeho srdeční závod - úvodní díl Toi Toi Cupu doma ve Stříbře, který pořádá jeho táta Zdeněk.
K tomu parádní počasí, stovky fanouškù, kteří svého hrdinu hnali dopředu. „Fakt všem děkuju, že přišli v tak hojném počtu. Dodalo mi to spoustu sil. Troufám si tvrdit, že tu byla atmosféra na úrovni Světového poháru,“ rozplýval se náš šampión.
Zdeněk vyhrál zpùsobem start-cíl. „Někteří kluci to po startu docela napálili, až jsem byl překvapený. Ale brzy jsem šel přes ně, získal jsem náskok a pak už jsem jezdil sám. Mám z toho závodu opravdu hodně dobrý pocit. Nečekal jsem, že to pùjde až takhle hladce a určitě mi to dodá sebevědomí do dalších závodù,“ dodal Zdeněk, který vzal stejně jako vloni na stupně svou neteř Amálku, která na závodě nemohla chybět.
Před startem pořádně nevěděl, co od sebe mùže čekat, přece jen to byla krosová premiéra v sezóně. „Byl jsem dost nervózní, i kvùli lidem. Netušil jsem, jak na tom jsem, jak bude v závodě fungovat zbrusu nový materiál. Ale nakonec všechno dopadlo výborně a mám z toho velkou radost,“ dodal Štyby, který se po závodě přesouval autem do Švýcarska. Hned v neděli ho totiž čeká v Badenu další závod.
Výsledky: 1. Zdeněk Štybar (ÈR/Quick Step), 2. Denuwelaere (Belg.), 3. Dlask (Rubena Birell Specialized), 4. Mlynář (Focus Cycling), 5. Kyzivát (Johnson Controls) všichni +1:35, 6. Zlámalík (KDL Trans-Landbouwkrediet) +1:49.




By on 24/09/2011