Bude to moje poslední celá sezóna v krosu

Bude to moje poslední celá sezóna v krosu

V duhovém dresu mistra světa v cyklokrosu vstoupí Štyby příští víkend doma ve Stříbře do cyklokrosové sezóny. V ní pro něj bude vrcholem světový šampionát v Koksijde, ale je víc než pravděpodobné, že od příštího roku už bude dávat přednost silnici. S krosem sice nadobro neskončí, ale v budoucnu už pojede jen pár závodù.

Èeká tě tedy poslední krosová sezóna?
Pravděpodobně ano. Rád bych dal celý rok silnici a zjistil, zda mám šanci udělat nějaké opravdu dobré výsledky i tady. Ale to neznamená, že bych nadobro skončil s cyklokrosem. Vždy si nějaké závody vyberu.

Mùže silniční sezóny ovlivnit tvou zimu?
Trochu ano. Měl jsem na silnici docela náročné léto. Nemohl jsem se tolik věnovat technice a neměl jsem tolik speciálních krosových tréninkù. Ale na druhou stranu mám dost síly z etapových závodù. Jsem sám zvědavý, jak to pùjde.

Jaké si dáváš cíle?
Chci v každém závodě prodat to nejlepší, co ve mně je. Ale hned po krosové sezóně skočím do silnice, takže doufám, že mi zbydou nějaké síly. Cíle jsou stejné jako každý rok: stabilně dobrá sezóna a samozřejmě mistrovství světa.

Světový šampionát se jede na písku v belgickém Koksijde. Vidíš svoje šance hodně vysoko?
Dlouho jsem tenhle závod neměl rád. Ale poslední tři roky jsem tam pokaždé skončil na pódiu, takže mám Koksijde stále více v oblibě. Byl jsem tam třetí, druhý a první, takže si troufám, tvrdit, že jsem se na tom písku naučil dobře jezdit.

Víš, že posledním krosařem, který vyhrál mistrovství světa třikrát v řadě, byl před 27 lety Belgičan Roland Liboton?
No tak to je pro mě velká výzva...




By on 15/09/2011