Skvělé! Štyby vyhrál v Hasseltu

Skvělé! Štyby vyhrál v Hasseltu

Výborného výsledku dosáhl Zdeněk ve třetím závodě seriálu GVA. V Hasseltu nenašel přemožitele a ve spurtu slavil vítězství! Poprvé v sezóně porazil Nielse Alberta.
„Jsem strašně šastný. Je to moje první velké vítězství v sezóně i první velký triumf naší stáje Telenet Fidea,“ řekl Štyby po závodě, který se jel za poměrně velkého vedra při teplotě 18 stupòù.
„Od začátku vyrazila dopředu poměrně velká skupina. V cíli druhého kola je při GVA pokaždé bodovaný sprint, který jsem vyhrál nad Nysem. Pak jsem dopředu vyrazil s Albertem. Jel hrozně rychle, měl jsem co dělat, abych se ho udržel. Nyse zbrzdil defekt a za námi jela skupina dalších tří lidí. Na silnici jsme s Nielsem přestali jet, protože jsme dost taktizovali a ti za námi nás dojeli. Rozhodoval závěrečný spurt. Já do něj najel z první pozice a netušil jsem, jestli mi to vydrží. Ale ta silnice byla poměrně dlouhá a za mnou byl stájový kolega Kevin Pauwels. Tak jsem si říkal, že to buï vyjde mně nebo aspoò prvenství zùstane v našem týmu,“ popsal Zdeněk po závodě.
Měl obrovskou radost, že poprvé v sezóně zmastil Alberta. „Je to dùležité pro mou hlavu. Èlověk si aspoò uvědomí, že mùže porazit každého. Věřím, že mě to povzbudí v dalších startech.“
Výsledky: 1. Zdeněk Štybar (ÈR) 58:31, 2. Kevin Pauwels, 3. Niels Albert, 4. Klaas Vantornout všichni stejný čas, 5. Bart Aernouts +7, 6. Sven Nys (všichni Bel.) +38. Stav GVA po 3 závodech: 1. Albert 70 b., 2. Nys 67, 3. Štybar 66, 4. Vantornout 56, 5. Pauwels 54.




By on 21/11/2009