"Een van de zwaarste dagen op de fiets"

De renners in de Ronde van Zwitserland hebben wederom een zware etappe achter de rug. De laatste, want morgen is het geheel vlak en zondag staat er een afsluitende tijdrit op het programma. Styby is er niet boos om. "Het was vandaag écht lastig."

"Ik denk dat ik een van de zwaarste dagen op de fiets heb meegemaakt", zucht Zdenek. "De etappe was 235 kilometer lang met 3.700 hoogtemeters. Ik zat maar liefst 6 uur en een kwartier op de fiets."

En dan voelde Zdenek zich nog niet eens helemaal goed. "Dat kwam er dan nog bij, ja. Vanaf kilometer nul voelde ik me heel slecht. Mijn maag. Ik denk dat ik iets slecht gegeten heb. Desondanks probeerde ik mee te springen met een vroege vlucht, maar dat maakte het alleen maar erger."

Dries Devenyns, een ploegmaat, kende meer succes en gaf de etappe naar Oostenrijk mee kleur. De ritzege was voor diens medevluchter Thomas De Gendt, die knap Andy Schleck afhield op de slotklim. En Styby? Die zocht de bus eens op.

"Ik heb een hele dag afgezien", vatte onze kampioen, die 24 verloren veloor, zijn dag samen. In het klassement zakt hij daardoor terug naar de 50e plaats op net geen 40 minuten van Damiano Cunego.
By on 17/06/2011