Lastige etappe naar Liechtenstein

Lastige etappe naar Liechtenstein

De zesde etappe in de Ronde van Zwitserland is er eentje om snel te vergeten. Niet alleen vanwege de lastigheidgraad, maar ook vanwege de zware val van Juan Mauricio Soler. De Colombiaan reed kort na de start ongelukkig in het publiek en liep een schedelbreuk op.

"Hopelijk komt alles goed met hem", reageerde Zdenek na afloop. En de wedstrijd zelf? "Die was heel hard. De slotklim was 14,4 kilometer lang en had een gemiddelde stijgingspercentage van 8,6 procent. Maar ook daarvoor ging het razendsnel. We reden in twee uur tijd 95 kilometer. Snelheden van 65 tot 72 kilometer per uur op het vlakke. Ik dacht zelfs even dat mijn computer kapot was."

Een trio, waaronder Sylvain Chavanel, muisde er desondanks vandoor. Uit de greep blijven lukte niet, want Team Leopard bracht net voor de slotklim alles weer terug. Uiteindelijk was het de Nederlander Steven Kruijswijk die met de zege aan de haal ging, voor Levi Leipheimer en leider Damiano Cunego.

Styby strandde op de 37e plaats op zeven minuten van de ritwinnaar. In het klassement doet onze kampioen het tien plaatsen beter. "Hopelijk recupereer ik goed, want morgen staat er een etappe over 230 kilometer met 3.500 hoogtemeters op het programma."
By on 16/06/2011