"Ik vind het nog steeds heel leuk"

De tweede etappe in de Ronde van Zwitserland bracht de renners over het dak van de ronde naar Crans-Montana. Styby behaalde onderweg een maximale snelheid van 98,7 kilometer per uur, maar dat bleek niet voldoende voor de ritzege.

"Het was een geweldige ervaring", laat Zdenek weten. "In het begin van de etappe was er de Nufenpass. Ondanks haar lengte van 22 kilometer viel die al bij al goed mee. Meer genoten heb ik van de afdaling. Die verliep heel anders dan in andere wedstrijden. Zo bleef iedereen op zijn plaats zitten. Ik behaalde er overigens een snelheid van 98,7 kilometer per uur!"

En daarna volgde de slotklim. "Ik probeerde in een goede positie te raken, maar dat was heel moeilijk voor me. Eigenlijk moest ik mijn eigen tempo aanhouden op de klim. Ik heb nog veel te leren, maar dat vind ik niet erg. Ik vind het nog steeds heel leuk."

Styby verloor iets meer dan zeven minuten en eindigde op een 57e plaats. De etappe werd gewonnen door Juan Mauricio Soler, die in de slotkilometer wegreed van Damiano Cunego en Fränk Schleck. Soler is ook de nieuwe leider in het klassement.
By on 12/06/2011