A zase bedna

A zase bedna

Co závod, to bedna. To zatím až na jednu výjimku potvrzuje Štyby v této sezóně. Dnes dojel třetí na Superprestige v Asper-Gavere.
„Od startu jsem byl odjetý s Pauwelsem, ale po chvíli nás dojel Albert. Já měl menší krizi, on nastoupil a trošku jsem se propadl. Když jsem se zase dostal dopředu, dojel nás Nys a nevydržel jsem ani s ním. Poslední čtyři kola jsme jeli s Kevinem spolu, měli jsme náskok před ostatními. V předposlední rundě dojel Nys Alberta, ale píchnul a najednou nebyl daleko přede mnou. Naložil jsem tam všechno, ale nedojel jsem ho. Sven zajel taky výborný závod,“ popsal Zdeněk, který s Pauwelsem vyhrál spurt o třetí místo.
Tra byla místy rozbahněná, protože před muži tam závodily ženy, junioři a třiadvacítka. „Ke konci už jsem musel měnit dvakrát za rundu kolo, v závěru totiž začalo ještě lehce poprchávat,“ řekl Štyby. „Hrozně mě mrzí, že jsem nebyl výš, protože Asper-Gavere je prestižní a krásný závod, ale musím být spokojen s bednou. Kromě Koppenbergu se mi to povedlo v každém závodě a co by za takovou bilanci jiní dali. Je vidět, že jsem v létě dobře trénoval a forma je stabilní,“ dodal jezdec stáje telenet Fidea.
Výsledky: 1. Niels Albert 1:03:41, 2. Sven Nys (oba Bel.) +36, 3. Zdeněk Štybar (ÈR), 4. Kevin Pauwels oba +43, 5. Klaas Vantornout +2:02, 6. Bart Aernouts +2:16, 7. Erwin Vervecken (vš. Bel.) +2:37, 8. Enrico Franzoi (It.) +2:39. Stav Superprestige po 3 závodech: 1. Albert 44, 2. Nys 42, 3. Štybar 40, 4. Vantornout 33, 5. Pauwels 30.




By on 15/11/2009