Hotovo: Zdeněk jde do Quick Stepu

Hotovo: Zdeněk jde do Quick Stepu

Spekulacím o přestupu je s definitivní platností konec, Zdeněk podepsal smlouvu se stájí Quick Step, jejímž členem bude od 1. března 2011. Kontakt je zatím podepsán do konce roku 2013. Debut v novém dresu by si měl odbýt v květnu na silničních závodech Kolem Kalifornie nebo Kolem Belgie. Definitivní program bude doladěn v nadcházejících týdnech.
„Je to sen, který se konečně stal skutečností. Jsem velice šastný, že se vše dotáhlo a budu závodit za Quick Step, jeden z nejlepších týmù světa. Je to dùležitý krok v mé kariéře a otevírají se přede mnou nové možnosti,“ řekl Štyby.
„Ještě mi to ani pořádně nedochází. V cyklokrosu jsem toho už vyhrál spoustu, ale tohle je zase něco nového. Je mi pětadvacet a myslím, že nastal čas, abych si zkusil, co jsem schopen dokázat i na silnici. Samozřejmě to neznamená, že bych odcházel z cyklokrosu, který miluju a chci u něj zatím zùstat. Ale taky bych se rád porval o šanci nominovat se na olympiádu v Londýně na bikách,“ uvedl po podpisu smlouvy.
„Je mi jasné, že v souvislosti s přestupem a lepšími silničními závody se budu muset spoustu věcí učit, možná skoro všechno. Ale teï veškerou svou energii věnuji cyklokrosovému mistrovství světa v Sankt Wendelu. Udělám vše pro vítězství. Bylo by to krásné pro mě i mùj stávající tým Telenet-Fidea. Na roky, které jsem zde strávil, nikdy nezapomenu. Začal jsem s nimi v roce 2005 a právě v Sankt Wendelu jsem se stal mistrem světa do 23 let. A teï paradoxně v tomto malém německém městě angažmá ve Fidee v podstatě končím... Všem bych rád poděkoval za společné roky, ale teï přišel čas zkusit taky něco na silnici,“ dodal Štyby.
Sportovní ředitel stáje Quick Step Patrick Lefevre po podpisu smlouvy prozradil: „Zdeněk je talentovaný závodník, který určitě zvýší úroveò týmu. Je pro nás potěšením akceptovat jeho žádost absolvovat i silniční závody, skutečně to moc chtěl. V pětadvaceti je v dùležité fázi své sportovní kariéry a my se budeme snažit co nejvíce mu pomoci. Rozhodně ho nechceme uštvat, program bude uzpùsoben jeho potřebám a možnostem.“





By on 25/01/2011