Een tweede plaats in Zonnebeke

Een tweede plaats in Zonnebeke

Het aftellen is begonnen. In Zonnebeke mocht Styby vandaag voor de op een na laatste keer zijn geliefkoosde regenboog aantrekken voor de veldrit van Zonnebeke. Onze favoriet eindigde verdienstelijk tweede, terwijl de overwinning een prooi was voor ploegmaat Rob Peeters.

"Een mooie modderige omloop", zei Zdenek vooraf. "Ik kijk er enorm naar uit om weer af te zien. Ja, ondanks dat de benen niet super zijn. De training van donderdag, eentje van zeven uur, hangt er nog een beetje in. Maar ik wil vandaag of morgen toch heel graag winnen."

En mits een betere start was dat misschien ook wel gelukt. Terwijl Rob Peeters en Sven Nys zich amuseerden in hun speeltuin rond het kasteel van Zonnebeke, was onze favoriet in het begin vooral op de sukkel. De overgang van weg naar veld, heet dat. "Ik maakte veel technische foutjes."

Na een goed halfuur kwam de wereldkampioen toch vooraan aansluiten. Maar: toen was de vogel wel al gaan vliegen. Peeters wist zich los te maken van Nys en Klaas Vantornout en ging op zoek naar zijn eerste zege van het seizoen. Styby en Nys speelden Vantornout nog kwijt, en dan was het vooral pokeren.

"Nys en ik kwamen steeds dichter bij Rob", doet Zdenek zijn verhaal verder. "Ik heb dan besloten om wat af te stoppen en Rob de zege te gunnen." Met succes, want na een uur was de buit voor Peeters binnen. "En even later bolde ik nog als tweede over de streep, voor Nys. En daar kan ik mee leven."

Conclusie? "Het kan nog beter, hé. Ik heb in het begin veel foutjes gemaakt maar dat is normaal na tien dagen Mallorca. Toch ging het ronde na ronde iets beter. Nu hopen dat ik morgen weer kan meedoen voor de zege in Hoogerheide. Ik ga vooral proberen te genieten van mijn wereldtrui, want wie weet is het wel de laatste keer in mijn carričre dat ik hem mag aantrekken."
By Niels De Wit on 22/01/2011