Zdenek geeft forfait voor Pontchâteau

Zdenek geeft forfait voor Pontchâteau

Geen Zdenek komende zondag in de wereldbeker van Pontchâteau. Onze kampioen blijft langer op Mallorca. "Mijn klassement in de wereldbeker is toch al om zeep", klinkt het. "En ik wil me concentreren op het WK in Sankt-Wendel."

"Ik sta op dit moment tiende in de tussenstand en heb dus niets meer te winnen in de wereldbeker", zegt Styby op de site van Telenet-Fidea. "Bovendien is de verplaatsing vanuit Mallorca naar Frankrijk en de trip achteraf terug erg moeilijk. Ik geef er bijgevolg de voorkeur aan op Mallorca te blijven en stevig verder te trainen. Dit verlengde verblijf geeft me de kans geconcentreerd toe te leven naar het WK in Sankt-Wendel. Ik wil mijn pechseizoen een prachtig slot geven."

Terugkeren doet Styby pas op vrijdag 21 januari. "Het is met hier twee trainingen te doen samen met Philippe Gilbert, Jürgen Van den Broeck en de andere Omega-Pharma-Lottorenners dat ik mijn idee om op Mallorca te blijven bevestigd zag. Ik heb heel veel met hen kunnen praten. Over koetjes en kalfjes, ja, maar ook over het wielervak. Uit veel dingen bleek dat ze in volle voorbereiding op het wegseizoen enkel trainen, eten en slapen. Naar het WK toe leek me dat ook ideaal voor mezelf, vandaar. Voor Sankt-Wendel rijd ik enkel nog de crossen in Zonnebeke en Hoogerheide", meldt Styby.
By on 12/01/2011