Štyby má pátý titul!

Štyby má pátý titul!

Bravo! Doma je už popáté králem. Zdeněk získal dnes v Hlinsku čtvrtý titul mistra republiky v řadě za sebou a s pěti tituly vyrovnal svého trenéra Vojtu Èervínka.
„Jsem moc rád, že se mi to povedlo. Vojta mi samozřejmě už den před závodem říkal, že má pořád o jeden titul víc, tak teï už se moc vytahovat nemùže,“ říkal s úsměvem Zdeněk po závodě na rozbahněné trati.
Hned od začátku vypálil dopředu, na nic nečekal. „Chtěl jsem hned po startu jet rychlé tempo, aby se to roztrhalo. Ideální scénář byl, že pojedu sám, což se taky povedlo. Udržoval jsem si mírný náskok před Jardou Kulhavým i Martinem Zlámalíkem, ale rozhodně jsem nejel na pùl plynu. Koncentroval jsem se na to, abych neudělal zbytečnou chybu, která by na téhle těžké trati mohla znamenat ztrátu,“ řekl Zdeněk.
Měl suverénně největší podporu ze všech závodníkù. Do Hlinska dorazil celý autobus fan clubu ze Stříbra, přijeli i další fanoušci. „Když jsem je viděl na té louce, byla to nádhera. Všem strašně moc děkuju. Ze Stříbra vyráželi fanoušci už v pùl šesté ráno, tak jsem jim to dlouhou cestu vynahradil,“ uvedl Štyby, který si po závodě s fanoušky zatančil oslavný tanec.
Výsledky: 1. Zdeněk Štybar (Telenet-Fidea) 01:04:45, 2. Martin Zlámalík (Sunweb Revor) +52, 3. Jaroslav Kulhavý (Factory Racing Specialized) +01:19, 4. Petr Dlask (Telenet-Fidea) +02:04, 5. David Kášek (Budvar Tábor) +02:16, 6. Vladimír Kyzivát (Johnson Controls) +02:29, 7. Tomáš Paprstka (Remerx Team Kolín) +02:47, 8. Karel Hník (Telenet-Fidea) +03:22, 9. Ondřej Bambula (Budvar Tábor) +03:23, 10. Lubomír Petruš (KC Hlinsko) +03:33.





By on 08/01/2011