Zaplatil jsem za školáckou chybu

Zaplatil jsem za školáckou chybu

Poprvé v sezóně skončil Štyby pod stupni vítězů. Páté místo na prestižním krosu Koppenberg v Oudenaarde, kterým byl druhým dílem seriálu GvA, Zdeňka pořádně mrzelo. O lepší umístění se připravil školáckou chybou v posledním kole.
"Jsem pořádně naštvaný. Byl to můj nejlepší závod v sezóně, měl jsem nejlepší nohy. Věřil jsem si, že konečně porazím Alberta a Nyse, ale místo toho skončím pátý," litoval po závodě. "Když někdo z nich nastoupil, pokaždé jsem jim hned skočil bez problémů do háku. Na závěr jsem si hrozně věřil, protože jsem byl v každé odjeté skupině, celý závod jsem nebyl hůř než třetí. Jenže jsem to neskutečně podělal. Do posledního kopce jsem najel až z páté pozice, počínal jsem si jako učedník. Albert tam nechal trošku díru a využil toho Nys, který so dojel pro vítězství. Já se zlomil, byl jsem šíleně naštvaný. Nohy jsem určitě měl na bednu..."
Závod provázela neskutečná divácká kulisa. "V jednu chvíli mě úplně píchlo vuchu, jak řvali, když jsem jel s Nysem a Albertem," prozradil Štyby. Koppenberg, to je legendární kopec, který se jezdí i při silničních Flandrech. "Je to strašně prestižní závod a jeden z nejkrásnějších krosů za celou sezónu. Každý se chce ukázat a vyhrát," řekl Zdeněk. "Já bohužel na vteřinu ztratil koncentraci a to rozhodlo.
Zdeněk si v týdnu před závodem udělal s přítelkyní Ine a pejskem Haskem na pár dnů výlet do Ostende. "Hezky jsme si to tam užili, byl to pěkný relax. Ale samozřejmě jsem i trénoval, nemůžu si dovolit nějaký den vypustit," přiznal. Hned v pondělí odlétá na týden trénovat na Mallorku a do Belgie se vrací na Superprestige do Hoogstratenu.

Výsledky: 1. Sven Nys, 2. Niels Albert, 3. Klaas Vantornout, 4. Kevin Pauwels (všichni Bel.), 5. Zdeněk Štybar (ČR), 6. Francis Mourey (Fr.). GvA po 2 závodech: 1. Sven Nys 50, 2. Niels Albert 50, 3. Klaas Vantornout 39, 4. Zdeněk Štybar 38, 5. Kevin Pauwels 32.





By on 25/10/2009