Trpěl jsem v blátivém pekle

Trpěl jsem v blátivém pekle

Bahno po kolena a tím pádem velké peklo pro Zdeòka, který do třetího dílu Superprestige v Hamme-Zogge nastupoval se zdravotním handicapem. Nakonec však bojoval jako lev a skončil šestý, celkově ztrácí jeden bod na Svena Nyse.
„Vzhledem k okolnostem asi nemùžu být nějak zklamán. V Belgii jsou povodně, tra byla kvùli dešti strašně náročná a snad sedmdesát procent okruhu se běhalo. Což mému kolenu zrovna nenahrávalo... Když jsem tu tra viděl před závodem, říkal jsem si: Škoda, že jsem se nenarodil v Keni. Měl bych asi rychlejší nohy na běhání,“ ukázal Štyby, že mu ani těžký závod nevzal smysl pro humor.
Noha ho bolela skoro při každém dotyku se zemí. „Nejhorší to bylo na začátku, pak se to trošku uvolnilo. Ale to bahno bylo šílené. Někde byly louže po kolena. Takové bláto je možná jednou, maximálně dvakrát za sezónu. Proto mùžu být ještě rád, že to takhle dopadlo. Dotáhl jsem to na šestku, což vzhledem k těm všem okolnostem není úplně špatné. Celkově ztrácím jen bod na Nyse a to není skoro nic. Věřím, že se v následujících dnech dám do kupy a příště už to bude podstatně lepší,“ dodal Zdeněk.

Jeho rozpoložení před startem i reakce bezprostředně po závodě v angličtině mùžete sledovat na STYBY TV!!!

Výsledky: 1. Sven Nys, 2. Klaas Vantornout, 3. Niels Albert, 4. Bart Wellens, 5. Rob Peeters (vš, Belg.), 6. Zdeněk Štybar (ÈR). Superprestige po 3 závodech: 1. Nys 41 bodù, 2. Štybar 40, 3. Wellens 33.





By on 14/11/2010