Hektický týden

Hektický týden

Tento týden je pro Zdeòka možná jedním z nejhektičtějších v celé sezóně. Absolvuje totiž čtyři závody během osmi dnù!
V neděli slavil prvenství na Světovém poháru v Plzni, za normálních okolností by zùstal v Èesku. Vždy už zítra jede v Táboře závod I. kategorie UCI v Táboře. „Ale hned v pondělí ráno jsme si Ine museli do Belgie, jinak to nešlo zařídit,“ řekl Štyby. Dnes večer totiž jde do belgické televize na živé vysílání s mistry světa v cyklokrosu. Tam míří i Niels Albert, který rovněž nebude chybět na startu v Táboře. „Zařídil jsem si hotel hned u letiště, brzy ráno letím do Prahy a odtud pojedu autem do Tábora. A hned večer zpátky do Belgie. V posledních dnech toho nalítám docela dost,“ popsal svùj program jezdec stáje Telenet-Fidea.
V pátek a v sobotu bude trénovat, v neděli ho čeká Superprestige v Zonhovenu a další den legendární Koppenberg, druhý závod GVA. „V Belgii je v pondělí státní svátek, proto ten termín,“ vysvětlil Zdeněk.
Zítra v Táboře, kde se závod jede jako Memoriál Radomíra Šimùnka, má šanci na osmé vítězství v osmi startech. „Na jednu stranu bych rád sérii prodloužil, ale kdyby vyhrál zrovna Radek Šimùnek pro svého tátu, určitě bych se nezlobil. Naopak bych mu to přál,“ dodal Štyby.





By on 27/10/2010