Fantazie!!! Král v Ruddervoorde

Fantazie!!! Král v Ruddervoorde

Štyby pokračuje ve famózním úvodu sezóny. Dosud nepoznal přemožitele! Po dvou triumfech v Èesku a vítězství na GVA v Namuru ovládl dnes i první závod Superprestige v Ruddervoorde.
Jeho pekelnému tempu stačil jen domácí jezdec Rabobanku Aernouts. Štyby však v posledním kole setřásl i jeho a cílem projel s náskokem pár metrù osamocen. Za Aernoutsem dojel třetí Nys, Albert při svém comebacku po zranění kolena skončil sedmý. „Měl natržený sval, ala dal se dohromady dřív, než se čekalo. Na to, že šlo o jeho první start v sezóně, jel hodně dobře. Niels ukázal, že se s ním musí počítat,“ prozradil Štyby.
Z vítězství měl velikou radost. „Jsem strašně spokojen, jak to nakonec dopadlo, ale pořád musím stát nohama pevně na zemi. Vím, že jedna vlaštovka jaro nedělá, takže dál budu poctivě trénovat a doufat, že mi forma z úvodu sezóny vydrží,“ řekl Zdeněk.
Za krásného slunečného počasí od začátku nasadil ostré tempo. „Chtěl jsem to co nejdřív roztrhat, aby vpředu nejela velká skupina. To se podařilo a jsem moc rád, že tam se mnou vydržel zrovna Bart Aernouts. Bydlí v Essenu asi dva kilometry ode mě, občas spolu trénujeme a moc dobře se známe. Je fajn, že mu to dnes vyšlo. V minulé sezóně jezdil skoro pořád čtvrtý, pátý nebo šestý a nemohl se dostat na pódium. Dnes to zlomil a zasloužil si to. Jel výborně, vzorně jsme oba během závodu spolupracovali,“ pochvaloval si Štyby.
Zároveò si užíval neskutečnou atmosféru v Ruddervoorde. „Podle mě přišlo tak dvacet tisíc lidí. Bylo to neskutečné. První tři kola jsem se učil nanovo projíždět všechny zatáčky, protože jak tam stály houfy lidí, bylo to úplně jiné. Možná jsem tam někomu i přejel nohy, protože všichni stáli dost blízko, tak se omlouvám,“ dodal s úsměvem vítěz.
Výsledky: 1. Zdeněk Štybar (ÈR/Telenet Fidea) 59:38, 2. Bart Aernouts +5, 3. Sven Nys (oba Belg.) +47, 4. Steve Chainel (Fr.) +48, 5. Bart Wellens +54, 6. Sven Vanthourenhout +59, 7. Niels Albert +1:02, 8. Kevin Pauwels (vš. Belg.) +1:22. Stav Superprestige: 1. Zdeněk Štybar 15, 2. Aernouts 14, 3. Nys 13.




By on 10/10/2010