Sezónu začneme v nových barvách

Sezónu začneme v nových barvách

Už příští neděli mi závodem v Neerpeltu začne cyklokrosová sezóna. Musím říct, že se na ní hrozně těším. Chci do ní vstoupit čerstvý, proto se snažím kromě …|Už příští neděli mi závodem v Neerpeltu začne cyklokrosová sezóna. Musím říct, že se na ní hrozně těším. Chci do ní vstoupit čerstvý, proto se snažím kromě tréninku i dost odpočívat.

Minulé úterý jsme měli týmovou prezentaci v Mechelenu, kde je centrála našeho nového sponzora firmy Telenet. Podle něj se také mění název týmu na Telenet Fidea cycling team. S tím souvisí i změna barev. Dresy budou žluto-bílo modré, do těchto barev se přemění i týmová auta.

Na té prezentaci byla spousta lidí, novináři, sponzoři a bylo to celkem velkolepé. Každého závodníka představovali, mluvil jsem tam vlámsky a snad jsem to celkem zvládnul:)-

Jádro týmu zůstalo stejné. Novou posilou bude od 1. ledna Rob Peeters z týmu Landbouwkrediet-Colnago. Jsem za to rád, protože je to nejen dobrý závodník, ale i fajn kluk do party.

Jak už jsem informoval, přichází k nám i Čech Karel Hník. Původně měl taky přijít až od 1. ledna, ale týmy se dohodly, že za nás bude jezdit už od prvních závodů. Je prvním rokem ve třiadvacítce a závody v Belgii mu určitě hodně dají. Pravidelně by měl jezdit Superprestige i GvA ve své kategorii.

Mým posledním startem na silnici byl etapák Kolem Slovenska, kde mi podle představ nevyšly první dva dny. Hned v první etapě jsem chytil devět minut. Ale chuť jsem si spravil třetím místem v královské etapě. Poslední den jsem přejel kopce s dvaceti nejlepšími, ale nevyšel mi spurt. Celkově jsem skončil někde kolem 25. místa, ale na tom tolik nezáleželo. Byl to v první řadě dobrý trénink a závod splnil účel.

Po návratu do Belgie jsem kromě tréninku řešil i jednu příjemnou věc: s přítelkyní Ine jsme se přestěhovali z bytu do našeho nového domečku. Je fajn, když je člověk konečně ve svém, ale čeká nás tam ještě spousta práce. V sobotu jsme byli na party, kterou uspořádal šéf našeho týmu Hans van Kasteren, který se ve středu ženil. Byli jsme se podívat všichni na radnici a pak jsme to s ním trošku oslavili.

Jak už jsem říkal, nemůžu se dočkat prvních krosových závodů. Už jde jen o takové dolaďování formy, v létě jsem toho natrénoval hodně. Věřím, že budu úspěšný, držte mi palce.




By Niels De Wit on 15/09/2009