Musel jsem na operaci

Musel jsem na operaci

V uplynulých dnech jsem měl zdravotní problémy. Nemohl jsem pořádně sedět na kole, protože se mi na zadní části těla udělala nějaká cysta. Byl jsem u lékařù a ti došli k závěru, že nejlepší řešení bude chirurgický zákrok.

Podrobil jsem se mu v neděli v 11 hodin. Zákrok trval 40 minut a dělali mi to s lokálním umrtvením. Mám tam tři stehy, ve středu jdu na kontrolu a když všechno dobře dopadne, v neděli bych zase mohl sedět zpátky na kole.

Trápilo mě to skoro čtyři týdny. U cyklistù jsou tyhle trable poměrně častou věcí a myslel jsem, že to přejde samo. Jenže v tréninku jsem musel neustále měnit posed na kole, začala mě z toho bolet i kolena a mùj doktor po konzultaci se specialistou usoudil, že nejlepší bude rozříznout to a vyndat cystu.

Kvùli potížím jsem musel měnit program. Nakonec jsem nejel silniční závod Omloop der Kempen v Eindhovenu a z etapáku Fleche du Sud v Lucembursku jsem odstoupil po první etapě. Nešlo to, trápil jsem se.

Teï budu týden odpočívat a pak se uvidí. Změn dozná i mùj bikový kalendář. Pùvodně jsem chtěl jet o víkendu svěák v Offenburgu, to je pryč. Nepojedu ani silniční etapák Kolem Belgie, na který jsem se hrozně těšil.

Pokud vše pùjde podle plánu, první bikový závod bych měl jet 3. června v Plzni, pak asi Merida Cup, Pražské schody a mistrovství republiky. S evropským šampionátem nepočítám, protože se jede v Izraeli. Tam bude čtyřicet stupòù a já bych se v tom obrovském vedru zavařil.

Musím zase začít pomalu. Když všechno bude v pořádku, začnu se zase vozit na kole a pozvolna najíždět kilometry.







By on 17/05/2010