Po horské přípravě Švýcarsko

Po horské přípravě Švýcarsko

Po Amgen Tour of California se Zdeněk spolu s pár kolegy přesunul do hornatého Colorada, kde trénoval na druhou část sezóny.

"Na soustředění se povedlo vše podle plánu, odtrénovali jsem to, co jsme chtěli. Teď se uvidí, jaký z toho bude výsledek." řekl Štyby

Po pouhých třech dnech doma v Belgii se opět vydal na cesty, tentokrát do Švýcarska na Tour de Suisse, kterou pojede ve své kariéře již po páté. Ještě ani jednou zde však nedosáhl na pódium. Nejlepším výsledkem tu pro Zdeňka bylo osmé místo ve čtvrté etapě v roce 2011. Ohledně letošního ročníku ještě není jasně určena týmová strategie a Zdeněk po návratu z USA sám trasu bude detailně studovat dnes večer. Jaký bude návrat do závodního rytmu se ukáže teprve v průběhu závodu.

"Myslím, že prvních pár dnů protrpím, nevstřebal jsem ještě na 100% porci tréninku a navíc stále cítím časový posun. Zda bude nějaká etapa pro mě, to se uvidí v průběhu. Jako tým máme dva kluky na celkové vítězství, ale cílíme zatím asi spíše na etapy." dodal Štyby

Dnes večer tým čeká představení, zítra prolog formou individuální časovky, pak následují různě prostřídané etapy a zakončen bude závod příští neděli časovkou.




By on 09/06/2017