Dwars Door Vlaanderen v režii Quick-Step floors

Dwars Door Vlaanderen v režii Quick-Step floors

Jednorázový belgický závod Dwars Door Vlaanderen byl pro Zdeòkùv tým úspěchem. První ze série klasik, které Štybyho v následujících dnech čekají, dopadla ke spokojenosti jezdcù i týmu. 75km před cílem se do úniku dostali dva ze Zdeòkových kolegù, Yves Lampaert a belgický šampion Philippe Gilbert a s pomocí dalších jezdcù týmu, kteří odváděli práci v pelotonu za nimi, se jim podařilo dojet na prvním a druhém místě. Yves Lampaert zvítězil z pùl minutovým náskokem sám a Philippe Gilbert vyhrál sprint skupinky tří následovatelù.

Štyby se 25km před cílem spolu s Niki Terpstrou dotáhl do skupinky, která pùvodně tvořila únik a dojel na 21. místě.

"Dnešní závod byl úžasný už jen tím, že jsme vyhráli. Jsem rád, že vyhrál zrovna Yves, vždycky odvádí spoustu práci pro tým, dnes dostal šanci a krásně ji využil. Pro tým je to vždy skvělé povzbuzení do příštích závodù. Já osobně jsem měl celkem dobrý pocit po velké porci tréninku na Mallorce. V pátek budeme doufat ve stejný výsledek."

Již zítra se Zdeněk postaví na start další z klasik, tentokrát 60. edice E3 Harelbeke, 203km dlouhé belgické jednorázovky, která by Štybymu profilově mohla sedět.




By on 23/03/2017