Zdeněk na Strade Bianche těsně pod pódiem

Zdeněk na Strade Bianche těsně pod pódiem

Štybyho oblíbený závod Strade Bianche byl letos opět nádhernou podívanou, výsledek však bohužel na poslední chvíli dobře nedopadl. O vítězství bojoval Zdeněk dlouhou dobu a o pódiové umístění až téměř do cíle.

100km před cílem došlo k velkému hromadnému pádu, při kterém se udělala selekce, jejímž výsledkem překvapivě bylo, že pokračovali již téměř pouze favorité.

"Díky tomu pádu to bylo vlastně hodně dlouhé finále. Těch 100km do cíle se začalo jet naplno. A déš» a vítr to vùbec neulehčoval." popsal situaci Štyby

Když se začátkem třetí třetiny závodu dotáhla stíhací skupinka se Zdeòkem na vedoucí únik, začalo to vypadat, že by takto mohli dojet do cíle. Postupně z ní ale jednotliví jezdci odpadávali, až se ustálil nový únik, ve kterém zùstávali pouze čtyři jezdci. Pak se v jeden moment asi 15km do cíle rozhodl zaútočit Michal Kwiatkowski a nebylo cesty zpět. Podařilo se mu si vypracovat náskok kolem pùl minuty a takto osamocen dojel do cíle. Po něm se na poslední stoupání před cílem na náměstí v Sieně dostala trojice se Zdeòkem, kterému bohužel ve finiši síly na pódium nestačily.

"Tim Wellens, Greg Van Avermaet a já jsme ho stíhali, ale chvilku jsme zaváhali a už to nešlo, měl moc velký náskok. Nakonec jsem dojel čtvrtý Já tenhle závod miluju. Celou dobu jsem se cítil dobře, zejména na těch štěrkových úsecích jsem byl opravdu v pohodě a bylo to celé úžasné. I tak jsem ale zklamaný s tím, jak jsem dojel." shrnul závod Zdeněk




By on 05/03/2017