První závod sezóny na celkovém 33. místě

První závod sezóny na celkovém 33. místě

Prvním závodem v sezóně 2017 prošel Zdeněk poměrně hladce, ikdyž v některých momentech to nic příjemného nebylo. Hned v druhé etapě přišla zima a déš» a poslední byla zkrácena kvùli silnému větru, který hrozil zejména v kopcích. Po středeční týmové časovce, ve které tým Quick-Step floors dosáhl na třetí místo, následovaly dvě etapy, které profilově mohly být pro Zdeòka vhodné. V obou dojel na 12.místě a celkově vyšplhal na 7. místo. Z této pozice ovšem v sobotu vyjel do čistě vrchařské etapy, ve které jeho tým sázel na Daniela Martina. Zdeněk dojel se ztrátou necelých 9 minut 44. a spadl tak v celkovém pořadí na místo 36. se ztrátou 8minut 43sekund na vedoucího Naira Quintanu. V něděli se organizátoři kvùli špatnému počasí rozhodli etapu zkrátit z pùvodních 130km na 50km a z posledního dne závodu se tak stalo atraktivní kritérium. Nedlouho po startu se k úniku rozhodl stájový kolega Iljo Keisse následován Michalem Kwiatkowskim. Vedoucí dvojice vypadala, že závod již dokončí sólo, ale doslova v poslední moment, 500m před cílem je peloton dostihl a Zdeòkovu týmu vítězství uniklo. Štyby dojel na 29. místě a celkově skončil 33.

"Mám za sebou první závod sezóny, jsem s ním spokojen v rovině přípravy na další závody. Všechny etapy byly těžké, zejména ta včerejší s více než 4000 výškovými metry. Ale je to za mnou a těším se na další." shrnul Štyby

Následovat bude tréninkový blok na Mallorce a 15.2. se Zdeněk postaví na start dalšího etapového závodu Volta ao Algarve.




By on 05/02/2017