Druhá etapa podle plánu

Druhá etapa podle plánu

Ètvrteční porce závodu Tirreno-Adriatico byla doslova podle Zdeòkova scénáře. V předzávodních úvahách zmiòoval jako svùj cíl právě druhou etapu a podařilo se.

207km dlouhá etapa mezi Camaiore a Pomarance byla v první části rovinatá, posledních 50km bylo zvlněných. 20km před cílem byla dostižena skupinka šesti jezdcù, kteří se dlouho drželi v úniku. Zdeněk se pro útok rozhodl 2,5km před cílem a ukázal své skvělé schopnosti zacházet s kolem a neohroženě se řítil do cíle s vědomím, že nemá konkurenci. Vítězné zvednutí rukou přišlo již 150m před cílem. Zdeněk tímto vítězstvím již podruhé za sebou předjel úřadujícího mistra světa Petera Sagana (4.ze Strade Bianche, 2. dnes) a oblékl modrý dres lídra. Kromě dresu lídra Zdeněk získal i dres červený a zelený.

"Nejprudší část byla opravdu těžká a věděli jsme, že zaútočit musíme právě tam. Mluvili jsme se sportovním ředitelem (Davide Bramati) o tomto technicky náročném finiši už před dvěma týdny. Soustředil jsem se na přesný moment a jsem moc rád, že se to povedlo. Zejména po včerejší těsné prohře a 2.místě na Strade Bianche. Doufám, že Tirreno-Adriatico pro mě znamená dobrý start do bloku úspěšných závodù. Rád bych si dres lídra udržel až do konce, ale bude to složité. Etapa Monte San Vicino bude těžká a máme na ni Gianlucu, ale budeme postupovat den po dni." řekl Zdeněk po vítězné 2. etapě

Video





By on 10/03/2016