Pojedu pouze cyklokros v Essenu

Pojedu pouze cyklokros v Essenu

Zdeněk už má jasno o tom, jak bude vypadat jeho zimní cyklokrosová vložka před silniční sezónou 2016. Nakonec po dohodě s týmem Etixx-Quick Step usoudil, že bude lepší chystat se v klidu na sezónu a pojede pouze cyklokros v Essenu tuto sobotu 5. prosince.
„Po závodě Boonen and Friends jsme se na téma cyklokros bavili s týmem a dospěli jsme k tomu, že kromě Essenu už žádné další starty nebudou. Dám přednost přípravě na silniční sezónu. Když srovnám současnou kondici s obdobím před rokem, tak musím přiznat, že jsem trochu ve skluzu, což bylo vidět i na tom závodě Boonen and Friends,“ řekl Štyby.
Rozhodnutí to nebylo snadné, protože cyklokros má v jeho srdci stále velké místo. „Každý ví, jak ho mám rád. Na jednu stranu bych chtěl absolvovat více startù, ale nechci ty závody jet, když nemám optimální kondici. To by bylo neuctivé vùči organizátorùm a fanouškùm,“ vysvětlil Zdeněk.
„Těším se na závod v Essenu. Mám na něj řadu krásných vzpomínek, těším se na skvělé fanoušky a kamarády. Ale pak už se začnu naplno chystat na silnici a odletím do španělské Denie, kde máme první tréninkový kemp s týmem,“ dodal Štyby.





By on 02/12/2015