V úplném závěru už mi chyběly síly

V úplném závěru už mi chyběly síly

Zdeněk obsadil v silničním závodě na mistrovství světa v Richmondu 43. místo. Do poslední chvíle bojoval jako lev, ještě 4 kilometry před cílem v kopci nastoupil spolu s Degenkolbem, ale byli dostiženi a v samém závěru už mu chyběly síly.
„V Richmondu jsme po dlouhé době měli coby Èeská republika silný tým. Kluci byli namotivováni, výborně připraveni a chtěli mě podpořit, za což jsem samozřejmě moc rád. Odvedli skvělou práci, neustále byli kolem mě, hlídali mě a pozičně mi velmi pomohli,“ chválil Štyby týmové kolegy.
„Nějakých pět kol před cílem zkusil nástup Roman Kreuziger. Jel tempo, díky čemuž se odtrhla skupinka 25ti lidí, což mi vyhovovalo. Odvedl maximum, a to i přesto, že se necítil úplně dobře, jak mi řekl po závodě,“ prozradil Zdeněk.
„V závěru bylo víceméně složité se prosadit. Závod byl hodně poziční, bylo strašně těžké si pozici vybojovat a nepřijít o ni. V samém závěru se mi snažil pomoct Karel Hník, ale už jsme nic moc nestihli. V nájezdu na první ze tří kopcù jsem zkusil nástup s cílem zúžit pole a dojet nahoru ve skupince maximálně deseti lidí, z čehož by se asi už něco dalo před cílem udělat,“ vracel se Štyb k závěru závodu.
Když krátce po něm atakoval v dalším stoupání po kostkách Sagan, už neměl sílu ho následovat. „Trošku jsem zaváhal, ale už bych stejně neměl sílu, tu mi dost vzal ten předchozí nástup. Kilometr před cílem jsem už opravdu nemohl. Přehodil jsem na lehčí převod a do cíle jsem dojel tak, jak nejrychleji jsem mohl. Nevypustil jsem to, jak se mohlo zdát, prostě už jsem neměl sílu,“ říkal lídr české sestavy.
Celkově jsem s výkonem v závodě spokojen, i když s výsledkem samozřejmě ne. Ukázali jsme se dobře, ale v cíli to prostě už líp nešlo. Obrovská gratulace Saganovi, zasloužil si to. Zejména zpùsobem, jakým vyhrál. Jel bez velkého týmu a vybojoval si to sám,“ vysekl poklonu slovenskému šampiónovi.
„Také bych chtěl poděkovat organizaci ze strany Èeského svazu cyklistiky, která nebyla v minulých letech vždy skvělá. Je sice vidět, že nám stále ještě něco v rozpočtu chybí, ale všechno bylo v pořádku. Všichni se snažili, organizačně i personálně bylo vše v pořádku.“





By on 28/09/2015