Vítězství doma ve Stříbře

Vítězství doma ve Stříbře

Štybymu se v sobotu splnil sen, vyhrál závod Českého poháru na domácí trati ve Stříbře. „Je to parádní pocit,“ přiznal Zdeněk, jehož táta podnik Toi Toi cupu poprvé pořádal.


A byl to parádní závod. „Nechci taťku nějak moc chválit, ale myslím, že takhle dobrý pohár už v Česku nikdo nezorganizuje. Byla tady nádherná kulisa, asi 4000 lidí a strašně všem děkuju za podporu. Bylo to trošku svazující závodit doma, všichni ode mě čekali vítězství. A jsem rád, že jsem fanoušky potěšil,“ řekl Zdeněk.



„Na začátku jsem chtěl nasadit ostřejší tempo, ale hned ve druhé zatáčce po startu jsem na trávě uklouznul a lehnul. Musel jsem měnit kolo, ale s Dlaskym jsme dojeli dopředu k Bíničovi a ve třetím kole jsem odjel sám. Bínič se mi sice jednu chvíli přiblížil, ale pak jsem zase trochu získal a náskok jsem kontroloval. Hlídal jsem si to, abych neudělal nějakou chybu a jsem fakt moc rád, že mi to vyšlo. Motivace byla obrovská,“ dodal Štyby.



Výsledky: 1. Zdeněk Štybar (Telenet Fidea) 58:58, 2. Bína (Budvar Tábor) +28, 3. Dlask (Telenet Fidea) +1:00, 4. L. Klouček (Sunweb Projob) +1:33, 5. Mlynář (Max Cursor) +1:53, 6. Zlámalík (Volvo Auto Hase) +2:29.


Photo Š cyklokros.cz






By Jan Kruta on 26/09/2009