Vítěz etapy!!!

Vítěz etapy!!!

Štyby předvedl na Tour de France fantazii. Stal se totiž vítězem 6. etapy díky nástupu z vedoucí skupiny v samém závěru, který byl do mírného kopce.
Stal se druhým českým etapovým vítězem na Tour po 14 letech, před ním naposledy české barvy vytáhl na nejvyšší stupeò Ján Svorada, který vyhrál závěrečnou etapu do Paříže v roce 2001.
„Splnil se mi velký sen,“ přiznal Zdeněk, který jede první Tour v kariéře. „Posledních deset kilometrù bylo bláznivých, ale měli jsme z týmového auta dobré informace. Viděl jsem vpředu Tonyho Martina s Markem Renshawem a Cavem, já jel s Kwiatem za nimi. Ale ve sjezdu jsme v zatáčkách ztratili dost pozic. Tak jsem si říkal, že bych se měl dostat dopředu, abych v závěru pomohl Cavovi,“ líčil Štyby.
„Chtěl jsem pak Cava dostat víc dopředu, ale viděl jsem, že začíná mít trochu problémy. Najednou jsem byl za van Avermaetem, Saganem a Kristoffem a všiml jsem si, že tam k sobě nemají žádné pomocníky. Tak jsem si řekl, že když vyrazím, nemusel by po mě nikdo z nich jít, protože by při sjíždění ztratil síly na sprint. Tak jsem do toho šel. Bylo to buï, nebo, ale vyšlo to. Jsem nadšený, je to výsledek srovnatelný s mým prvním vítězstvím na mistrovství světa v cyklokrosu v Táboře,“ řekl Zdeněk.
„Je to pro mě moc dùležité vítězství a rád bych ho věnoval manželce i našemu malému synovi Lewisovi, který se narodil před Tour,“ prozradil.
Na jednu stranu byl nadšen z životního výsledku, na druhou Štybyho mrzelo, že si při pádu na posledním kilometru zlomil klíční kost jeho německý stájový kolega z Etixx-Qiuck Step Tony Martin jedoucí ve žlutém dresu a večer byl nucen ze závodu odstoupit. „Je to obrovská škoda a mám kvùli tomu smíšené pocity. Mùžu mu jen popřát, aby se co nejrychleji zotavil,“ dodal Zdeněk.





By on 09/07/2015