Štyby pomohl Tonymu Martinovi k vítězství i žlutému dresu

Štyby pomohl Tonymu Martinovi k vítězství i žlutému dresu

Etixx-Quick Step a se dočkal prvního vítězství na letošní Tour de France. Postaral se o něj Tony Martin díky sólovému nástupu 3 km před cílem etapy po kostkách a po ní navíc oblékl žlutý dres. Štyby mu k tomu výrazně pomohl několika ataky.
„Zkusil jsem to na posledním pavé, které bylo nejtěžší. Myslel jsem si, že je Tony za mým kolem, ale nebyl. Jenže už jsem měl nějakou rychlost, tak jsem pokračoval. Doufal jsem, že bych třeba mohl odjet sám, ale Greg Van Avermaet a Geraint Thomas byli pověšeni za mým zadním kolem,“ řekl Zdeněk.
Kostky dnes nebyly tak těžké. „I kvùli tomu, že bylo sucho. Díky tomu byli favorité vpředu, dokonce i Nairo Quintana, i když není rozhodně specialista na kostky,“ řekl Štyby.
Nakonec do cíle přijela poměrně početná skupina se všemi největšími favority. Štyby skončil devátý a dál drží prùběžné desáté místo. „Pět kilometrù přec cílem jsem Tonymu říkal, a to zkusí. Byla to dobrá šance. Jeho nástup v první chvíli nevypadal tak silný, ale najednou měl deset vteřin k dobru. A každý ví, že když dáte Tonymu na posledních kilometrech deset vteřin, budete ho těžko sjíždět.“
Martin dokázal vyhrát i po defektu v závěru. „V tu chvíli mu dal svoje kolo Matteo Trentin a on ten atak zvládl na cizím kole. Dopadlo to fantasticky. Ukázali jsme sílu týmu a teï budeme s velkou radostí bránit žlutý dres,“ dodal Zdeněk.





By on 07/07/2015