Škoda, že nám nevyšlo etapové vítězství ani žlutý dres

Škoda, že nám nevyšlo etapové vítězství ani žlutý dres

Skvělý výkon předvedl Štyby ve 2. etapě Tour de France. Neustále pracoval na špici vedoucí skupiny, kde měl Etixx-Quick Step 6 lidí, ale samotné finále nevyšlo podle představ. Mark Cavendish skončil až čtvrtý a Tony Martin těsně přišel o šanci na to, že obleče žlutý dres.
„Je škoda, že se nám nepodařilo vyhrát etapu ani získat žlutý dres, ale nedá se nic dělat. Odvedli jsme dobrou práci a byl to nezapomenutelný den,“ řekl Štyby, který skončil na 22. místě a prùběžně už je dvanáctý.
„Byl to strašně těžký den, jelo se neskutečně ostře, že se ani nedalo zastavit na záchod,“ přiznal Zdeněk. „Celou etapu byla kolem trasy spousta fanouškù, ale často to bylo strašně nebezpečné, protože lezou do silnice, aby si udělali fotky. Absolutně nechápu, že tam takhle lezou i rodiči s kočárky. Nechávají je před sebou a my tam jedeme šedesátkou. Pokud by někdo z nás ten kočárek v takové rychlosti trefil, skončí to tragédií. Proto prosím všechny fanoušky, aby byli opatrní a raději dvakrát přemýšleli,“ dodal Štyby.





By on 05/07/2015