MISTR SVĚTA!!!!!!!!!!!!!!!!!

MISTR SVĚTA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Paráda, fantazie. Zdeněk Štybar se dnes stal v Táboře mistrem světa! Po neskutečném výkonu porazil zbytek světa rozdílem třídy! Po devatenácti letech se stal prvním Èechem, který získal zlato na mistrovství světa v elitní kategorii. Zdeněk měl z posledních dvou šampionátù na kontě dvě stříbra, dva tituly má z kategorie do 23 let. Dnes ukázal, že je prostě jednička. Štyby, díky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Další dvě medaile si rozdělili Belgičané: stříbro bral Klaas Vantornout a bronz Sven Nys.

Jak se cítíš?
Je to něco neuvěřitelného. Vyhrát doma před českými fanoušky v tak parádní atmosféře, to je prostě nádhera. Šel jsem do závodu s tím, že tam nechám všechno a vyšlo to. Posledních padesát metrù jsem jel se zavřenýma očima, jen jsem poslouchal ten kotel.

V první kole tě postihl defekt předního kola. Jak ti bylo, když ses propadl na dvanácté místo?
Zùstával jsem v klidu. Byl začátek závodu a já se cítil hrozně silný. Chvilku jsem se vyvezl za Francouzem Moureyem a když jsem se dotáhl do špičky, zase jsem hned vyrazil dopředu. Nebylo na co čekat. Moje taktika byla od začátku jet naplno a zkusit všechny urvat. Vyhrát doma a ještě s takovým náskokem, to je fantastické.

Co pro tebe znamená duhový dres?
Splnění snu. Moc jsem po něm toužil. Zároveò je to trochu zavazující. Když ho od příštího závodu budu oblékat, nesmím v něm dělat ostudu.

Nemrzí tě, že jsi hned po závodě musel do Belgie?
Tým měl objednané letadlo pro 170 lidí, kde byli všichni největší sponzoři a obchodní partneři. Samozřejmě bych to radši oslavil v Táboře s nejbližšími, ale na druhou stranu jezdím v belgickém týmu, který mě platí a musím respektovat nějaká pravidla.

Uvědomuješ si, že teï hodně stoupne tvoje cena?
To v tuhle chvíli vùbec neřeším. Pro mě bylo ze všeho nejdùležitější porvat se o titul a hrozně jsem si to užil.






By on 31/01/2010