Trpěl jsem, ale Hirt mi udělal radost

Trpěl jsem, ale Hirt mi udělal radost

Další těžké etapy má za sebou Štyby na závodě Kolem Švýcarska. V té středeční královské toho měl plné zuby, dnes pro změnu v závěru spadl, když se při práci pro Marka Cavendishe poroučel na zem v zatáčce na mokré silnici spolu s Julienem Vermotem.
„Poslední etapy byly těžké, zvláště ta středeční. Byl to hodně dlouhý den. Z hotelu jsme odjížděli v osm, na hotel jsme po etapě přijeli taky v osm. Měli jsme v nohách 240 kilometrù a 4200 výškových metrù,“ popisoval Štyby.
„Poslední kopec byl jako noční mùra. Měli jsme na kole převod 39x32, ale i tak to v některých chvílích bylo hodně tvrdé. Pořád ještě trpím, přesto doufám, že se budu zlepšovat,“ řekl Zdeněk.
Radost mu ve středu udělal krajan Jan Hirt z CCC Sprandi, který v královské etapě skončil sedmý. „Byl jsem opravdu šastný. Během etapy jsem mu říkal: jestli chceš ukázat, jak jsi dobrý, dnes je tvùj den. Jdi za tím a určitě to dokážeš,“ prozradil. „On předvedl skvělý výkon a ukázal světu, že mùže být další českou hvězdou v pelotonu WorldTour.“





By on 18/06/2015