Zdeněk cítí před Flandry formu

Zdeněk cítí před Flandry formu

V neděli se Zdeněk spolu s dalšími členy týmu Etixx-Quick Step postaví na start 99. ročníku závodu Kolem Flander. Štyby pojede slavnou klasiku potřetí a vzhledem k výborné formě vyhlíží co nejlepší výsledek.
Závod měří 264,9 km, začíná v Bruggách a končí v Oudenaarde. Sestavu Etixx-Quick Step tvoří kromě Zdeòka ještě Niki Terpstra, Matteo Trentin, Stijn Vandenbergh, Iljo Keisse, Guillaume Van Keirsbulck, Yves Lampaert a Nikolas Maes.
„Myslím, že jdu do závodu ve výborné formě. Cítím se skvěle a vždycky jsem snil o tom, že v takové formě před nejdùležitějšími závody budu. A doufám, že mohu dosáhnout až na samotný vrchol. Už jsem v sezóně něco dokázal, ale chci víc. Chci tu třešničku na dortu,“ přiznal Štyby.
S týmem absolvovali rekognoskaci terénu ve středu, dnes si byl projet ještě posledních 50 kilometrù. „Jen abych si osvěžil ten závěr a měl najetý každý detail. Teï mě ostatní považují za jednoho z favoritù a pro mě se mění cíle v závodě. Dřív jsem to jel, že se uvidí, co se stane. Teï je to závod o vítězství. Favoritù je však řada. I v našem týmu. Máme Nikiho Terpstru, Mattea Trentina, Stijna Vandenbergha, takže to mùžeme hrát na několik karet. Doufám, že se nám vyhne smùla a přijedeme až do závěru s reálnou šancí na vítězství,“ dodal Zdeněk.





By on 03/04/2015