Styby helpt Martin en Kwiatkowski

Styby helpt Martin en Kwiatkowski

De vierde etappe in de Volta ao Algarve is gewonnen door Richie Porte. De Australiër van Team Sky haalde het voor Michal Kwiatkowski. Zdenek eindigde na een reeks demarrages op de 20e plaats. “Het was heel leuk vandaag.”

“Het was opnieuw een lastige etappe met verschillende beklimmingen. Met Tony Martin en Michal Kwiatkowski op twee en drie in het klassement besloten we om volledig voor het klassement te gaan. En dus trok Tony op 40 kilometer van het einde al in de aanval.”

De Duitser kreeg geen vrijheid. “En dus probeerde ik het zelf ook eens. Maar net als Tony raakte ik niet weg. We losten elkaar af en ook ik probeerde het nog enkele keren tevergeefs. Eigenlijk was het best leuk. Alleen jammer dat we van niemand echt hulp kregen.”

“Ik moet zeggen dat Team Sky vandaag heel sterk was. Ze haalden alle demarrages terug in dienst van leider Geraint Thomas en aan het einde won Porte. Die laatste was indrukwekkend sterk. In het klassement staat Kwiatkowski nu op 27 seconden van Thomas.”

Morgen volgt de laatste etappe. “En daarna vlieg ik naar Mallorca met mijn vrouw. In de loop van de week keer ik dan terug naar België voor het openingsweekend met de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne.”
By on 22/02/2015