Geen cross voor Styby in december en januari

Geen cross voor Styby in december en januari

Zdenek zal dit seizoen niet meer in actie komen in het veld. Onze wereldkampioen heeft nog steeds te veel last van de blessure die hij opliep tijdens de veldrit van Ardooie in oktober. “Een emotionele beslissing is dit”, zegt Styby.

“Het is voor het eerst in jaren dat ik de cyclocross moet opgeven. Maar heel eerlijk: de omstandigheden maken het gewoon niet mogelijk. Ik ben nog steeds aan het herstellen van mijn schouderblessure. Het gaat de goede kant op, maar de pijn is absoluut nog niet weg. Ik kan trainen, maar ik moet heel voorzichtig zijn en opletten op putten in de weg, want dan voel ik het in mijn schouder.”

En dus is veldrijden absoluut niet mogelijk. “Ik zou mijn fiets niet op mijn schouder kunnen dragen. Een onmogelijke opdracht om dus dit seizoen nog te crossen. Door de blessure ben ik trouwens ook later dan anders beginnen trainen en loop ik achter. Daarom heb ik dus samen met het team beslist om dit seizoen niet meer in het veld te rijden. En die beslissing was niet makkelijk voor mij.”

“Of ik ook het wereldkampioenschap in Tabor aan mij laat voorbij gaan kan ik nu nog niet zeggen. Dat hangt van verschillende factoren af. Moest het WK in een ander land plaats gevonden hebben, wist ik nu al dat ik er niet zou starten. Maar Tabor heeft een speciale plaats in mijn hart. Het is in mijn eigen land en ik werd er voor het eerst wereldkampioen bij de profs. Toch zal de kans klein zijn dat ik er opnieuw zal deelnemen. Die beslissing zal midden januari worden genomen.”
By on 05/12/2014