Mistrák světa je za mnou, teï na Franco-Belge a krosy

Mistrák světa je za mnou, teï na Franco-Belge a krosy

Štyby má za sebou přetěžký závod na mistrovství světa v Ponferradě, kde se na něm ještě trochu projevila nucená pauza kvùli zranění z Eneco Tour. Skončil 83. se ztrátou 7:01 min. na vítězného Poláka Kwiatkowskiho, stájového kolegu z Omegy.
„Před závodem jsem pořádně nevěděl, co od něj mùžu očekávat, byl to krok do neznáma. Po 140 kilometrech jsem se začal strašně trápit. Odpočítával jsem kola, říkal jsem si, kolik mi ještě chybí. Bál jsem se a myslel jsem si, že nedojedu ani na dvoustovku. Ale pak jsem se naštěstí rozjel a začalo se mi jet líp, což je známka toho, že mi vytrvalost zùstala, ale síla odešla. Ten závod jsem si pořádně protrpěl, ale zase jsem tím získal něco směrem k příštím závodùm,“ řekl Zdeněk.
Měl slova chvály pro týmové kolegy z Omegy Petra Vakoče a samozřejmě pro mistra světa Michala Kwiatkowskiho. „Petr mě doopravdy překvapil, už poněkolikáté. Nejen, jakou má formu, ale jak se dobře pohybuje pozičně, nebojí se, jede dopředu. Jede si svùj závod. Je v něm velká budoucnost. Kwiato jel neuvěřitelný závod, nahnal Poláky dopředu, vzali to do své režie. Překvapil i tím svým atakem. Kdyby mu nevyšel, všichni by říkali, co to bylo za stupidní nástup, ale teï je z toho nejinteligentnější nástup v celé historii cyklistiky,“ uvedl Štyby.
Moc volna si neužije, už ve čtvrtek ho čeká další závod: etapák Tour Eurometropole zažitější pod názvem Franco-Belge (2. - 5. října). „Pak bych měl jet další úterý jednu jednorázovku v Belgii a před svatbou, která proběhne 18. října, pojedu ještě dva krosy. Prvním závodem bude BPost Bank Trofee v Ronse 12. října a dalším 16. října Ardooie Cyclocross,“ prozradil Štyby.





By on 30/09/2014