Vítěz etapy!

Vítěz etapy!

Štyby hned ve 2. etapě závodu Eneco Tour ve Vlijmenu ukázal fantastickou formu, když ji ve spurtu vyhrát a oblékl dres lídra! Bylo to jeho první vítězství v dresu českého mistra!
„Jsem strašně šastný, jak to dopadlo. Ten závěr jsem dobře znal. S týmem jsme tam najeli v perfektní pozici. Byly tam kostky, ale jen na dvou místech se daly projet bezpečně. Když jsem viděl, jak se zvedli Quinziato a Boom, neváhal jsem a skočil jsem za nimi. Věděl jsem, že Lars Boom do toho dá všechno, protože chtěl v místě svého domova strašně moc vyhrát. Pak se tam přihnal Bauke Mollema, který začal sprintovat hrozně brzy ještě před zatáčkou. Já nezpanikařil, vyčkal jsem na vhodný moment a podařilo se mi vyhrát,“ řekl Zdeněk.
Před středeční nepříliš dlouhou časovkou zùstával v klidu. „Hlavně, abych ztratil co nejmíò. Nejsem časovkář, ale hodně jsem časovku trénoval. Rád bych dres udržel, ale uvidíme, jak to sedne. Máme tu velmi silný tým a poslední tři dny by mi měly vyhovovat. Uvidíme, jestli se mi podaří ještě vyhrát etapu, nebo obhájit loòské celkové prvenství,“ dodal Štyby.





By Jan Kruta on 13/08/2014