Trénink s Kreuzigerem

Trénink s Kreuzigerem

Končí nám příjemný týden tréninku na Mallorce a doufám, že mi pobyt v lepších klimatických podmínkách prospěl.

Počasí vyšlo poměrně dobře, jen v pondělí dopoledne pršelo a ve čtvrtek foukal dost silný vítr. Ale jinak bylo na sluníčku nějakých sedmnáct stupòù, takže jsme mohli dobře potrénovat.

Byl jsem tady s Dlaskym, ve stejném hotelu bydlel třeba i Roman Kreuziger s tátou, takže jsme pár tréninkù objeli spolu. Ve středu jsme jeli 170 kilometrù, někdy jsem jezdil kratší vzdálenosti a Křižák se pak odpojil. Trénovali tady i bikeři Boudný s Novákem, takže se sešla dobrá parta.



"Pozdrav z Mallorky vsem fanouskum. Myslim, ze priprava na mistrovstvi sveta je na excelentni ceste:) ne, nejsem na dovolene, tento tyden jsem velmi tvrde trenoval a koncentroval na prichazejici zavody! Uz se na vas tesim!!"

Já jsem si i psychicky odpočinul. Chodil jsem brzy spát, abych nabral sílu na rozhodující fázi sezóny. V sobotu letím přes Madrid do Bruselu, kde na mě bude čekat mechanik a vyrážíme na Světový pohár do Roubaix.

Sám jsem zvědav, jak mi to po soustředění pùjde. Pořád je ve hře boj o celkové prvenství ve Světovém poháru, což je velká výzva. Samozřejmě vím, co se stalo na belgickém mistráku Albertovi. Neznám přesný rozsah jeho zranění, ale přesto s ním počítám stejně jako na každý jiný závod. Určitě bude namotivovaný a nenechá mi zadarmo ani bod. Těch dvacet bodù, které ztrácím, není moc, ale dá se to dohnat v případě, že já budu mít skvělý den a Niels vyloženě špatný. Uvidíme...

Každopádně mě mrzí, co se Nielsovi v Oostmalle stalo. Bavili jsme se o tom s některými dalšími závodníky a je třeba s tím začít něco dělat. Asi každému z nás se někdy přihodilo, že dostane vlajkou nebo na něj někdo vylije pivo, ale tohle už je moc. Chápu, že cyklokros je sport pro lidi, kteří k nám chtějí být co nejblíž, ale bylo by třeba nastavit nějaká pravidla, aby se to neopakovalo.




By on 15/01/2010