Smùla po celý den...

Smùla po celý den...

Na klasice E3 Harelbeke skončil Zdeněk devatenáctý. A litoval, že kvùli smùle přišel o šanci na lepší umístění. Jeho tým Omega Pharma-Quick Step vybojoval druhé a čtvrté místo díky Terpstrovi s Vandenberghem, sklonit se oba museli před vítězem závodu Saganem, který si ve čtyřčlenné vedoucí skupině poradil s početní převahou Štybyho stájových kolegù.
„Už po nějakých 50 kilometrech jsem měl problémy s přehazovačkou, tak jsem vyměnil mùj Specialized SL4 za model Venge. Když jsem pak chtěl pùvodní kolo zpátky, ještě nebylo připravené, tak jsem vzal Roubaix. Vyměnil jsem ho akorát před kopcem La Houpe, ale došlo tam k velkému pádu a já se tam zasekl. Peloton se rozdělil na dvě skupiny a trvalo dost dlouho, než jsme se dotáhli zpátky. Podařilo se mi tam dojet až na vrcholu Eikenberg a už jsem vpředu zùstal,“ popisoval Zdeněk.
„Závod byl celý den hodně rychlý. Začal jsem si dělat nějakou pozici před Kapelbergem, byl jsem někde kolem dvacátého místa. Jenže pak došlo v pelotonu k dalšímu pádu a pro mě závod v podstatě skončil, protože to bylo v klíčový moment, kde se lámal chleba. Dal jsem všechno do toho, abych se dotáhl zpátky, zkoušel jsem to s Cancellarou, ale nebyla šance. Navíc jsme vpředu měli dva silné kluky Nikiho a Stijna,“ říkal Zdeněk.
„Já měl navíc v závěru ještě defekt, takže jsem si musel znovu brát SL4. Do sprintu jsem najel ve špatné pozici a asi jsem se taky trochu zlomil v hlavě, protože jsem od závodu čekal daleko víc. Ale gratuluji Saganovi, jak se s tím závěrem vypořádal. Já doufám, že co nejlíp zregeneruju a v neděli na Gent-Wevelgem to bude lepší,“ dodal Štyby, jehož skupina měla v cíli ztrátu 1:19 min.





By on 28/03/2014